vrijdag 2 september 2016

Recensie Ridiculand 1 - Balthasar



RidiculandRidiculand 1 - Balthasar
Wouter Goudswaard (scenario, tekeningen & inkleuring)
Waardering: ***
Uitgeverij Strip2000/Syndikaat
48 pagina’s (softcover)
€ 8,95
ISBN: 9789462802308

Er is een aardige diversiteit binnen de humoristische genre waarmee je alle kanten op kan. De absurde humor is vaak herkenbaar door bijbehorende tekenstijl en met deze humor kan je ook aardig wat verscheidene kanten op. Het is maar waar je bizarre geest je brengt, alleen lang niet iedereen houdt ervan (dan kopen ze maar wat anders!).

Wouter Goudswaard geeft ons, de lezer, een absurde strip over een nogal raar land met nog vreemdere inwoners. Balthazar, de hoofdrolspeler, is het resultaat van een onwaarschijnlijk koppel. Zijn moeder is een monster en zijn vader een ridder. Blijkbaar had hij de voorwaarden in zijn ridderlijk contract niet goed gelezen. Ach, liefde maakt blind… of hij was zijn bril kwijt.
Balthazar is al 18 jaar oud, maar door zijn groeistoornis zit hij nog altijd vast is zijn babylichaam. Zijn snor daarentegen groeit stug door sinds zijn geboorte (hij is uiteraard geboren met een snor). Maar nu hij jarig is vindt zijn moeder het hoog tijd dat Balthazar zich eindelijk vermand en verordend twee stoere mannen (ahum) om haar zoon stoere dingen bij te leren. Zijn vader bemoeit zich er ook even mee en zegt; maak een stoere man van hem.
Alsof het gaat om een heuse quest gaan het drietal op stap en onderweg worden allerlei pogingen ondernomen om van hem een echte man te maken.

Hoe dat afloopt? Zoek zelf maar uit. Ik heb in ieder geval met een glimlach het boek dichtgedaan en kijk nu al uit naar het volgende, absurde avontuur.

Wout Jut 
 Afbeeldingsresultaat voor recensie ridiculand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers