zondag 30 oktober 2011

Recensie Voor het Rijk


Voor het Rijk

Merwan, Bastien Vivès (scenario & tekeningen) Sandra Desmazières (inkleuring)

Uitgeverij Blloan

176 pagina’s (hardcover)

Prijs: €16,95

Waardering: ***

Kapitein Cortis is leider van een groep elitesoldaten. Wederom bezorgt dit kleine groepje hun keizer een glorieuze overwinning. Als dank geeft de keizer een bijzondere en gevaarlijke opdracht aan Cortis. Ze moeten nieuwe landen in kaart brengen in naam van het Romeinse Rijk en hiervoor mag Cortis zich omringen met de beste mannen uit het Rijk.

De tocht blijkt echter zwaarder en uitdagender dan verwacht. Zijn mannen, geharde soldaten, kenden geen verveling of angst. Maar hoe verder ze komen, hoe groter de druk wordt op hun geestelijke gezondheid.

Eerlijk gezegd deed de tekenstijl mij in het begin niet veel, maar hoe langer je kijkt hoe meer je onder de indruk raakt. Zo zijn de gevechtscènes indrukwekkend neergezet.

De eerste twee hoofdstukken zijn spannend geschreven, maar de logica is daarna ver te zoeken. Oké, de mannen hebben het emotioneel zwaar, maar wat gebeurt er in het laatste hoofdstuk nu eigenlijk? Het einde voelt afgeraffeld en doet afbreuk aan het in eerste instantie sterk verhaal. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers