woensdag 15 juli 2015

Recensie Wauw! 1 - Oké, daar gaan we dan!



Wauw! 1 - Oké, daar gaan we dan!
Zidrou (scenario) en Jean-Marc Krings (tekeningen)
Waardering: *****
56 pag. (softcover)
€ 8,95
ISBN: 978-9-46280-100-4

Wauw! Dat is het woord dat in mijn hoofd blijft hangen na het dichtslaan van de laatste bladzijde, om vervolgens nog eens stiekem terug te bladeren. Meteen vanaf de eerste bladzijde zit je op de eerste rij waarin je toeschouwer wordt van een race die zijn weerga niet kent. Je bent getuige van wellicht de snelste bevalling in een ziekenhuis ooit, waarna we zo'n veertig jaar overslaan. Een geschatte hoeveelheid, want een mooie vrouw geeft uiteraard nooit haar leeftijd prijs.
De geboren dochter genaamd Ella is inmiddels een volwassen vrouw en neemt een lifter mee, de gamedesigner Fabrice. Hij komt terecht tussen een huwelijksvete waarin manlief niet alleen schietgrage handen heeft, maar ook beschikt over dezelfde levensgevaarlijke rijkunsten als Ella.   
Wauw! Zidrou weet je te verrassen met niet alleen een denderende eerste nummer, het is tevens verrassend en intelligent geschreven. Jean-Marce Krings trakteert de lezer op daverende actiescènes van wilde achtervolgingen en… de nodige naaktscènes. Het lijkt wel een Hollywoodfilm. Dat er nog veel vervolgen mogen komen.

Wout Jut

 Wauw! 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers