vrijdag 26 februari 2016

Recensie Eugene 8 - Lekker bezig



Eugene 8 – Lekker bezig
Jan Dirk Barreveld
Waardering: ****
Uitgeverij Strips2000
48 pagina’s (softcover)
€ 8,94
ISBN: 9789462801523

Twee jaar geleden sprak ik met Jan Dirk Barreveld tijdens de kerstborrel van Eppo Stripblad en ik was verbaasd over hoe verlegen deze man was. Maar een ding was zeker, deze tekenaar is een toffe peer.
Eugene gaat al geruime tijd mee en heeft inmiddels een groot aantal fans. Begrijpelijk, want het leven van Eugene is allesbehalve makkelijk. Hij leeft nog altijd samen met zijn Dikke Vriend (na al die jaren weet zelfs Eugene nog altijd niet diens naam) en beide hebben wisselend succes met dates. Eigenlijk is het jammer dat vriendinnen nooit lang blijven, maar ach, ze denken allemaal aan winkelen.
Het leven van de vogels buiten en de huisdieren is ook zwaar. Want wordt er met hen ook maar enigszins rekening gehouden? Moeten die potten pindakaas nou zo smal? Ook de vooruitgang wordt niet vergeten met kinderen die les krijgen op de Steve Jobs-school. Jep, het schoolbestaan van de huidige jeugd is net even iets anders dan toen wij op school zaten. Tablets waarmee je tijdens de les leerzame spelletjes kan doen, filmpjes kijken op de digitale bord.

De humor van Eugene verveelt mij nooit, echt nooit. Er is geen grap wat nooit flauw wordt en het merendeel is gewoon ontzettend grappig. Wellicht komt dit doordat Jan Dirk Barreveld nooit respectloos wordt. Ieder jaar kijk ik dan ook uit naar het moment dat Sinterklaas ons land bezoekt, want de Sinterklaasgrappen in Eugene zijn zonder uitzondering allemaal meesterlijk.

Wout Jut

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers