vrijdag 10 maart 2017

recensie De Wezentrein 7 - Roots



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789462104846.jpgDe Wezentrein 7 - Roots
Philippe Charlot (scenario) Xavier Fourquemin (tekeningen), Scarlett Smulkowski (inkleuring)
Boom!, Wingene (vertaling)
Waardering: ****
Uitgeverij Blloan
48 pagina’s (Hardcover)
€ 15,95
Genre: Western
ISBN: 9789462104846

De weduwe Goswell heeft zich inmiddels verloofd met de laffe Coleman en hem zover gekregen dat hij zich verkiesbaar stelt als burgemeester. Zelf weet hij niets van politiek, maar onder haar leiding vragen ze ideeën aan de bevolking. Immers, politiek draait om stemmen en hun gewoon vertellen wat ze willen horen. De mannen roepen allerlei maffe en voorspelbare  ideeën zoals gokautomaten,een brouwerij en theater. Het laatste uiteraard om de danseressen, want er is een groot tekort aan vrouwen.
Lisa ziet haar kans schoon en komt met het idee voor een school voor de weeskinderen. Een idee die iedereen belachelijk vindt, maar Lisa heeft een krachtige troef in handen. Zij beheert een saloon en schenkt de beste whisky in de stad. Ze besluit een avond per week les te geven in de salon en wanneer de kinderen wordt verhinderd les te nemen, sluit ze simpelweg de toegang tot de drank.
http://www.bedetheque.com/media/Planches/PlancheA_297066.jpgHierdoor wordt het voor Goswell ook duidelijk dat zij makkelijk zonder een man kan en besluit, tot grote verbazing van Lisa, aan te sluiten bij de jonge saloonhoudster. Het is tijd dat de vrouwen de touwtjes in handen nemen.

Wederom krijgen we een blik in het heden en zien we dat Joey een drastisch besluit maakt. Welke, dat moet je zelf lezen. Ik ga niet alles vertellen.

Hoeveel kan je nog zeggen na de zoveelste schitterende deel. Scenarist Philippe Charlot bouwt zijn karakters steeds verder uit en waar sommige karakters vast blijven zitten in hun gewoonten, weten andere uit te stijgen boven hun vertrouwde wereld en durven ze stappen te  ondernemen met een onzekere uitkomst. Ik hoopte al een tijd dat weduwe Goswell "het licht" zou zien en inderdaad, ze komt eindelijk op voor zichzelf.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers