vrijdag 8 mei 2015

Amoras 5. De trailer die te straf was voor YouTube.



Campagne Amoras 5 wordt op gang getrokken met opmerkelijke trailer
Wellicht hebben we allemaal als kind één of meerdere Suske en Wiske gelezen. Ik had in ieder geval een aardige verzameling en las ieder album wel honderd keer. Alle avonturen wist ik uit mijn hoofd en op het schoolplein waren er altijd wel een paar die dezelfde avonturen had gelezen.
Maar aan alles komt een eind dus ook aan Suske en Wiske. De liefde voor de strip bleef en de meer volwassen strips staan nu in de boekenkast en lezen mijn kinderen Suske en Wiske.
                    
Het eerste album Suske van de serie Amoras, de moderne spin-off van Suske en Wiske van tekenaar Charel Cambré en scenarioschrijver Marc Legendre verscheen op 8 mei 2013.
Amoras, met dezelfde personages in de hoofd- en bijrollen maar een meer realistische tekenstijl en veel, véél grimmiger, werd bij zowel de critici als bij het grote  publiek een overweldigend succes en  wordt geprezen om zijn lef en de heilige huisjes die duchtig omvergetrapt worden. 
Tot dusver werden er in totaal meer  dan een half miljoen Amoras-albums verkocht. Vanaf het begin werd de reeks opgevat als een zesdelige, eindige saga. Het vierde deel Lambik werd onlangs nog bekroond met de Fnac Stripprijs.

Sinds vandaag wordt de trailer van Wiske, het vijfde deel in de zesdelige sage Amoras, op het grote publiek losgelaten.
De Apocalyps barst in alle hevigheid los op Amoras, de totale vernietiging van het eiland en iedereen die er nog rondloopt lijkt onafwendbaar. Dat de sfeer in Amoras 5 grimmig en intens is, oordeelde ook YouTube: op de trailer mag niet worden geadverteerd wegens te gewelddadig.
Het nieuwe album in de reeks, Wiske, verschijnt op 20 mei 2015. De reeks eindigt met deel 6, Barabas, op 4 november dit jaar. Kijk en laat de trailer voor zich spreken.

And share if you like.

 http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/storage.prezly.com/6d/e28020f56511e4ace37b119a80a72e/Amoras05_Cover.jpg



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers