vrijdag 30 oktober 2015

Recensie Angry Birds 4 - De Lokvogel



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789462103146.jpgAngry Birds 4 - De lokvogel

Waardering:  ***
Uitgeverij Ballon Comics
48 pagina’s (softcover)
€ 6,50
ISBN: 9789462103146

Thuis zijn de Angry Birds er een beetje uit. De App wordt al een tijdje niet gespeeld, maar wel erbij gepakt om de nieuwe tekenfilmpjes te bekijken… en de knuffel mag het bed vooralsnog niet verlaten. Ook op het schoolplein zijn de Angry Birds niet meer de gesprek van de dag.
Is de rek er inmiddels uit? Ballon Comics brengt inmiddels het vierde album uit en er is een heuse computeranimatiefilm in de pijplijn en de trailer is écht héél grappig.  
Dus we mogen een nieuwe opleving verwachten, want de gevleugelde helden krijgen een nieuw uiterlijk. Ze krijgen armen, benen en nieuwe vogel-metgezellen. Maar laten we het hebben over het album.

In Europese strips wordt bij de vermelding van de auteurs vooral de schrijver genoemd en de tekenaar. De inkleurder wordt soms vergeten of wordt slechts de studio genoemd. Wat ik persoonlijk echt jammer vind is dat nooit (echt nooit) de letteraar wordt genoemd, oftewel de persoon die de pagina's voorziet van tekst. Een vak wat in de Europese stripwereld wellicht het meest onderschat wordt. Maar met Angry Birds wordt niemand genoemd. NIEMAND. Wie zijn verantwoordelijk voor dit wel zeer grappig album?

Want dit deel, wat bestaat uit een reeks korte verhalen waarin vooral de varkens de hoofdrol spelen, is super. De verhalen zijn divers en uitermate grappig getekend.
Wie er ook verantwoordelijk voor zijn, ze hebben iets gecreëerd wat plezierig is om te lezen, ondanks dat het behoort tot een megabedrijf waar miljoenen euro's mee gemoeid zijn.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers