zondag 11 oktober 2015

Recensie Het Tiende Volk 2 - Dahouti



Het Tiende Volk 2 - Dahouti  
Emmanuel Despujol (scenario & tekeningen), Myriam Lavialle (inkleuring)
Waardering: *****
Uitgeverij Gorilla
48 pag. (Hardcover)
€ 14,95
ISBN: 9789462800977

In het eerste deel leerden we de kleine hogepriester Aha kennen. Net zoals de dwerg Tyrion uit Game of Thrones heeft Aha een voorliefde voor drank en vrouwen, het liefst gecombineerd in bed (onder of boven de lakens). Maar zijn behaaglijke wereld verandert wanneer hij zijn krachten dreigt te verliezen.
Samen met drie andere hogepriesters gaat Aha in dit tweede deel naar het kampement van het Kristalvolk, ook het Tiende Volk genoemd. Hier heeft hogepriester Dahouti na de dood van zijn vrouw het geloof in de goden afgezworen. Na het uitrukken van zijn hart, (zonder dood te gaan) is zijn hart verandert in een kristal wat inmiddels aardige proporties heeft gekregen.
Algauw merken de drie priesters (een krokodil, een leeuw en een nijlpaard) die met Aha in het geheim meereizen (Hoe geheim merkt Aha helaas als hij medeverantwoordelijk wordt voor een bloedbad) dat ze beter bij het kristal vandaan hadden kunnen blijven.

Het tweede deel van Het Tiende Volk is nog beter en de spanning wordt flink opgebouwd. Aha wordt geconfronteerd met diverse ethische dilemma's. De reis die hij onderneemt wordt geen ouderwetse avontuur zoals we gewend zijn in avonturenstrips en films. Niet alleen wordt Aha op de proef gesteld, ook de naamloze soldaten krijgen een gezicht en een stem wanneer hun gevraagd wordt of ze wel zeker weten of er een echte dreiging is. Ze stoppen in hun aanval en krijgen van Dahouti zeer goede vragen voorgeschoteld.
Emmanuel Despujol heeft een allesbehalve standaard fantasy-avonturenstrip gemaakt waarin zowel het tekenwerk als het scenario van hoge kwaliteit zijn. Strip2000 heeft met Het Tiende Volk een absolute topper te pakken.

Wout Jut

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers