vrijdag 3 juni 2016

recensie Robbedoes en Kwabbernoot integrale editie



Robbedoes en Kwabbernoot integrale editie
André Franquin
Waardering: ****
Uitgeverij Dupuis
132 pagina’s (hardcover)
€ 22,50

Stripverzamelaars van het eerste uur (zeg maar oude jongens) zullen watertanden bij de intergrale uitgaven van deze twee avontuurlijke knapen. Voor de nieuwe generatie (en de onwetenden van de oude generatie) is het een leuk feitje om te weten te komen dan André Franquin niet de geestelijke vader is van Robbedoes en Kwabbernoot. Wel heeft de man hun wereld vorm gegeven en ervoor gezorgd dat ze bleven. Franquin bracht de burgemeester in leven, de professor, de andere dorpsbewoners en… de Marsupilami! Een creatie waar menig persoon van werd gecharmeerd en van ging houden.

Een "echte" integraal, daar horen extra's bij. Flink wat extra's. Dupuis heeft niet alleen gezorgd voor mooie, luxe hardcovers en linnen rug(zet alle delen naast elkaar en je krijgt een mooi plaatje). De verhalen zijn flink opgefrist met nieuwe inkleuring en lettering. Elk verhaal wordt bovendien voorgegaan van een aantal pagina's  met een stuk geschiedenis over de auteurs, hoe het verhaal tot stand is gekomen en andere leuke wetenswaardigheden.
Het eerste deel is een bundeling van Er is een tovenaar in Rommelgem en Robbedoes en de erfgenamen. Het tweede deel heeft De roof van de Marsupilami en De hoorn van de Neushoorn. Inmiddels zijn deel 3 en 4 uitgekomen van in totaal 11 integralen.

Wout Jut
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers