vrijdag 4 november 2016

recensie De Werelden van Thorgal – Wolvin 6 – De koningin van de zwarte Alfen



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789055819232.jpgDe Werelden van Thorgal – Wolvin 6 – De koningin van de zwarte Alfen
Yann (scenario), Roman. Surzhenko (tekeningen & inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Le Lombard
48 pagina’s (softcover)
€ 7,95
ISBN: 9789055819232

Wolvin heeft er meer dan genoeg van en heetgebakerd als ze is neemt ze het besluit om naar Bag Dadh te gaan om haar vader Thorgal te vinden. Maar dan staat ineens de kleine dwerg Tjahzi voor haar neus, wanhopig en naarstig op zoek naar Thorgal. Wolvin luistert naar zijn verhaal en verneemt dat het lot van Asgard op het spel staat. De zwarte Alfen gebruiken de dwergen als slaven en moeten de wortels van Yggdrasil, de wereldboom, omhakken. Dit is mogelijk omdat Nidhogg, een slang die de wortels behoort te bewaken, lang geleden is verbannen door de sleutelbewaarster. Deze verbanning was een goed bewaard geheim, maar een verbannen verrader uit Asgard heeft dit doorverteld aan de koningin van de zwarte Alfen.
Wolvin besluit Tjahzi te helpen, immers, ze heeft al aardig wat avonturen meegemaakt en zit al gauw in een avontuur om te voorkomen dat alle negen werelden in chaos worden gestort.

Het volgende deel is alweer het laatste deel voor de parallelreeks en eerlijk gezegd, daar ben ik helemaal niet blij mee. Wederom krijgen we een prachtig weergegeven album in ons handen en scenarist Yann schrijft meesterlijk. Hij introduceert een nieuwe sleutelbewaarster (hopelijk krijgen we meer te weten over haar in de toekomst), we leren meer over het aapje wat een betoverde prinses blijkt te zijn en meerdere oude karakters zoals de voormalige sleutelbewaarster, de dwerg Tjahzi en de Asgaardse ex-godVigrid spelen uiterst belangrijke rollen en zijn menselijker dan ooit. Dat Vigrid een zwak had voor de mooie Aaricia wisten we allang maar blijkbaar heeft hij ook gevreeën met de voormalige sleutelbewaarster. Niet zo verrassend als je bedenkt dat ze ook niet vies was om de vrijen met Thorgal (zie deel 17. Herinner je dat nog?) waarin hij uiteindelijk de gemene Volsung van Nichor bleek te zijn. Maar wat blijkt nu? Ze is blijkbaar de grote deugniet van met een bepaalde dwerg!!
Van de regel “iedere actie heeft een reactie”  wordt dankbaar gebruik gemaakt door Yann en de gebeurtenissen in album 17 “De Sleutelbewaarster” hebben nu zeer grote gevolgen. Mogelijk desastreuze zelfs.
Van de hoofdreeks Thorgal moeten nog twee delen verschijnen, van de parallelreeks Kriss van Valnor ook twee en van Wolvin slechts 1. Hoe het ook voor de drie reeksen gaat aflopen, het belooft iets heel spannends te worden en ik kijk er halsreikend naar uit.

Wout Jut
 http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen-2016/Werelden-Thorgal-W-6-PL.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers