vrijdag 10 februari 2017

recensie De laatste grens - Episode 3



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789085584513.jpgDe laatste grens – Episode 3
Leo (scenario), Icar (tekeningen), Florence Spiteri (inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Dargaud
48 pagina’s (softcover)
€ 7,50
ISBN: 9789085584513


De stoere en mooie Jane Jones en haar broer John hebben het niet makkelijk. Ze worden in de val gelokt door hun oude bekende Sledge en wanneer ze wakker worden bevinden ze zich in een trein, vastgebonden en niet in staat om te ontsnappen. Maar voorzienigheid zorgt ervoor dat ze terug kunnen om de grootgrondbezitter Burton flink dwars te zitten. Hun zoektocht naar bewijzen levert echter zeer onverwachte antwoorden.

Wat doen ze goed
Sciencefiction en western kunnen, mijn inziens, makkelijk samen en Hollywood liet dit reeds zien met de serie Firefly en de film Aliens VS Cowboys. Beide geen groot succes waarbij pas veel later de waardering groeide.
Schrijver en tekenaar Leo verstaat als geen ander de kunst om SF naar hogere regionen te brengen en met De Laatste Grens weet hij de twee genres naadloos samen te brengen. Het verhaal is spannend, de karakters worden goed neergezet en de ontdekking in de grot maakt je verdomd nieuwsgierig. Sommige vragen worden beantwoord maar Leo houdt nog het een en ander (zoals we van hem gewend zijn) achterwege. Tekenaar Icar brengt de planeet Tau Ceti 5 met al zijn buitenissige beesten goed in beeld.

http://www.geekster.be/wp-content/uploads/2017/01/LaatsteGrenS2.jpgWat is jammer
Spannend zeker, maar Leo blijft graag gebruik maken van oude ideeën zoals gekoloniseerde planeten, buitenissige diersoorten en mysterieuze, verdwenen beschavingen. Het verrassend effect is al verdwenen en hiermee doet hij de genre SF tekort. Sciencefiction biedt zóveel meer dan het eerdergenoemde.
Tekenaar Icar doet het niet slecht en heeft goed gekeken naar het werk van Leo, maar zijn belijning is nog steeds vrij dik. Als hij met fijne belijning zou werken, dan zien de pagina's er beter uit want nu is het nog steeds behoorlijk grof. Ach ja, het is waar je voor kiest als tekenaar.

Aanbeveling
Ja. De serie is zeker de moeite waard en het gebeurt zelden dat een album, geschreven door Leo, tegenvalt.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers