vrijdag 17 februari 2017

recensie Tamara 11 – Wat een familie!!



TamaraTamara 11 – Wat een familie!!
Zidrou (scenario), Christian Darasse, Serge Bosse (tekeningen), Benoit Bekaert (inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Strip2000
48 pagina’s (hardcover)
€ 7,95
ISBN: 9789462802711

Na haar miskraam is Amandine verzonken in een depressie en komt haar bed niet meer uit. Gelukkig wordt ze vertroeteld door het gehele gezin en andere familieleden komen ook langs. Zelfs haar ex-man komt haar bezoeken, maar zijn facistische opmerkingen worden allerminst gewaardeerd.

Dat doen ze goed
Scenarist Zidrou heeft met Tamara een ijzersterke komische serie gecreëerd door gebruik te maken van onderwerpen waar veel mensen zich voor schamen. Hoofdthema in de serie is de obesitas van Tamara en de manier waarop ze hiermee omgaat. Het is dan ook niet al te verrassend dat Zidrou nu een onderwerp als depressie behandeld, een doorgaans neerslachtig en depressief thema. Andere "lastige"onderwerpen zoals fascisme, het multicultureel gezin en vooroordelen over het moslims worden aangepakt en zonder problemen geeft Zidrou er een humoristische draai aan.
Veel humoristische strips zijn vrij voorspelbaar in hun grappen maar doordat Zidrou gebruik maakt van niet alledaagse onderwerpen blijft de serie Tamara verrassen en er je ziet de personages groeien door hun confronterende ervaringen.

Dat kan beter
Nu heb ik niet alle delen gelezen, dus wellicht heb ik het gemist, maar wie weet besluit Zidrou om verliefdheid om hetzelfde geslacht een rol te laten spelen.  

Aanbeveling
Een thema is zwaarmoedig of licht, afhankelijk hoe de auteur ermee omgaat en Tamara is laagdrempelig. Kinderen hoeven niet ontzien te worden, als je maar weet hoe je het aanpakt. De serie Tamara is dan ook een topper onder de jeugdstrips.

Wout Jut
 http://www.bdnet.com/img/couvpage/57/9782800155579_pg.jpg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers