vrijdag 10 februari 2017

recensie De veerman



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789031434664.jpgDe veerman
Yves Huppen (scenario), Hermann (tekeningen/inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Vrije Vlucht/Dupuis
Grafisch Concept: Philippe Ghielmetti
Vertaling: BOOM!, Wingene
Lettering: Philippe Glogowski
56 pagina’s (hardcover)
€ 16,95
ISBN: 9789031434664

Een koppeltje, Sam en Samantha, arriveert in een grensstadje in een post-apocalyptische wereld. Beide zijn doodop maar het einde van hun reis is in zicht. Ze zijn onderweg naar “Paradize” aan de andere kant van de grens, waar genoeg poen is om nooit meer zorgen te hebben.
Het stadje, duister en verlaten, doet vermoeden dat er iets sinisters aan de hand is. Ze maken contact met een veerman, maar er is net genoeg geld voor één persoon voor de overtocht.

Dat doen ze goed
De Veerman is een pakkend verhaal en dat is niet altijd het geval met Hermann en zoon Yves. De spanning wordt goed opgebouwd en het einde is niet bepaald rooskleurig. Er zijn immers genoeg verhalen met een "happy end". Zoon Yves geeft De veerman een behoorlijk naargeestig tintje en ik ben benieuwd waar hij de volgende keer mee op de proppen komt.

Dat kan beter
De enige aanmerking is wellicht de setting van het verhaal. Hermann maakt graag verhalen die zich plaatsvinden in een postapocalyptische wereld wat makkelijk zomaar plaatsvindt in de wereld van Jeremiah. Wat dit betreft is er geen verrassing.

Aanbeveling
De veerman is een van de betere albums van het tweetal en is van dezelfde kwaliteit als Old Pa Anderson.
Eerlijkheidshalve, ik ben nooit een fan geweest van Hermann. Veel van zijn verhalen uit de serie Jeremiah (geschreven door Hermann) vind ik zwak en voorspelbaar. Zijn tekenstijl spreekt mij niet aan, maar zijn tekenwerk en inkleuring met aquarel is goed. Immers, Hermann heeft een grote schare fans die wel zijn werk waarderen.

Wout Jut

 http://bdi.dlpdomain.com/serie/visuel/BDA_11865/1.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers