maandag 16 januari 2012

Recensie Alter Ego 2 - Noah

Alter Ego 2 – Noah

Pierre-Paul Renders, Lapière (scenario) Efa, Erbetta (tekenaars)

Uitgeverij Dupuis

64 pagina’s (softcover)

Prijs: €6,95

Waardering: ****

Noah is de zoon van de Amerikaanse president( vertoont gelijkenis met Barack Obama). Via zijn vader komt hij in contact met het Alter Ego-programma. Hier ondergaat Noah, zonder dat hij begrijpt waarom, medische tests. Na een onverwachte depressie en zelfmoordpoging eist Noah de waarheid over het programma.

Wat blijkt, iedereen heeft een aantal zusterzielen, de zogenaamde alter ego’s. Hun onderlinge band gaat heel diep. Wanneer een meerderheid depressief is, of gelukkig, dan verspreidt dit zich over de andere leden. Noah ziet de mogelijkheden en krijgt van zijn vader de verantwoordelijkheid over het programma.

Alter Ego is een “conceptstrip” wat inhoudt dat de verhaallijnen van zes onderlinge albums met elkaar verweven zijn. Hierdoor lees je een serie, maar je kunt de albums afzonderlijk van elkaar lezen, in willekeurige volgorde.

Noah is een spannende triller waarin een aantal aanwijzingen wordt gegeven voor de andere albums. De realistische tekenstijl verwacht je eerder bij een komische strip, maar past toch goed bij dit serieus verhaal. Super! (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers