woensdag 11 januari 2012

Recensie De Blauwbloezen 55 - Mijn broer de Indiaan

De Blauwbloezen 55 – Mijn broer de Indiaan

Raoul Cauvin (scenarist), Willy Lambil (tekenaar) & Leonardo (inkleuring)

Uitgeverij Dupuis

46 pagina’s (softcover)

Prijs: €6,50

Waardering: ***

Er is een groot tekort aan paarden en wie is gek genoeg om de zuidelijke linies over te steken en zijn scalp te riskeren met het onderhandelen met de Comanches? Niemand, daarom krijgen Blutch en Chesterfield de order paarden te kopen bij de Comanche-indianen. Een levensgevaarlijke missie.

Eerst gaan de twee naar Fort Bow om daar hun indianenvriend Zilverveer mee te nemen, want als indiaan kan hij beter bemiddelen met de Comanches. Gearriveerd in zuidelijk grondgebied vragen ze onderdak bij Fort Cob. Hier zwaait Kolonel James Bourland de scepter en is knettergek. Wat hem betreft worden alle indianen en Yankees opgeknopt.

Uiteraard wordt Zilverveer gevangen genomen, om opgehangen te worden met de andere gevangen indianen. Uiteraard weten onze twee helden de gevangenen te bevrijden. En dan ontmoeten ze de eeneiige tweelingbroer van Blutch.

De afloop is vanzelfsprekend maar daarmee is dit album niet minder humoristisch of spannend. Gewoon om ontspannen bij de koffie te lezen en met een tevreden gevoel weg te leggen. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers