woensdag 11 januari 2012

Recensie I Kill Giants

I Kill Giants

Joe Kelly (scenarist), Jim Ken Niimura (tekenaar)

Uitgeverij Blloan

192 pagina’s (hardcover)

Prijs: €19,95

Waardering: *****

Waren er maar meer meisjes zoals Barbara Thorsos. Ze speelt Dungeons and Dragons, fantaseert over reuzen, heeft lak aan iedereen (dat laatste geldt overigens voor het overgrote deel van de puberjeugd) en kleedt zich in zeer onalledaagse kleding. Helaas maakt dat haar tot een buitenbeentje en wordt flink gepest. In haar hartvormig handtasje bewaart ze haar hamer, Covelski genaamd. Hiermee doodt Barbara reuzen!

Op een dag ontmoet ze Sophia die graag vriendschap met haar wil sluiten. Maar eerst moet de opgeworpen muur, die Barbara beschermt tegen de wereld die haar toch niet begrijpt, afgebroken worden.

Al gauw wordt duidelijk dat dit niet een alledaagse stripalbum is. Barbara wordt opgevoed door haar oudere zus, over de moeder wordt niet gerept en vader heeft blijkbaar het hazenpad gekozen. Daarbovenop wordt Barbara gekweld door een angst waardoor ze niet naar de bovenverdieping durft van hun huis. Hoe verder het verhaal vordert, hoe meer inzicht je krijgt over de fantasiewereld en het verdriet van de opgroeiende Barbara. En dat gaat heel diep!

I Kill Giants is een dijk van een album wat je zeker niet onbewogen laat. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers