maandag 18 januari 2016

Recensie Blackhead - De klaagzang van de verloren Gewesten 9



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789085584131.jpg Blackhead - De klaagzang van de verloren Gewesten 9 (De Heksen)
Jean Dufaux (scenario), Béatrice Tiller (tekeningen & inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Dargaud
56 pagina’s (softcover)
€ 9,50
ISBN: 9789085584131

In het koninkrijk van Blackhead ligt een woud die je beter kunt mijden. De moerassen zijn verraderlijk, maar de keuze van je reisgezellen wellicht nog gevaarlijker. Vivien moet in opdracht van zijn vader naar het hof van koning Brendam en wordt onderweg vermoord door zijn vertrouwelijk Gus, onder toeziend oog van Prins Elgar.
Wat ze niet weten is dat er getuigen zijn en de mooie Oriane kust de mooie jongeman weer tot leven en neemt hem mee naar haar kasteel, verborgen midden in het woud. Hier verzorgt ze zijn wonden en Vivien blijft tot hij genoeg is aangesterkt. De twee jonge mensen vallen als een blok voor elkaar, maar hij moet weg. Hij heeft een amulet bij zich die bezorgt moet worden bij de koning.
Ondertussen heeft koning Brendam, de vader van prins Elgar, zijn eigen zorgen. Zijn zoon lijkt sprekend op zijn moeder, vals en vol verraad. Heel anders dan Vivien, nog onbewust wie zijn echte vader is. Vurig met nobel bloed in zijn aderen.  

Blackhead is het eerste deel van een nieuwe cyclus met de heksen als thema en gaat verder waar Rosinski en Delaby zijn gebleven. De prachtige cover van de mooie en mysterieuze Oriane beloofd heel wat moois. Zodra je de eerste bladzijde openslaat valt meteen de prachtige sfeervolle inkleuring op wat perfect past met het uitmuntend tekenwerk van Dufaux. De eerste punten zijn dus binnen voor een eventueel positieve recensie. Het scenario van Jean Dufaux bezorgt de lezer vooral vragen en die zijn intrigerend. Want wat zijn de plannen van Prins Elgar en zijn moeder? De hoofdrol lijkt te liggen bij ridder Vivien (wie later een prins blijkt te zijn) maar koning Brendam is degene die alle aandacht naar zich toe trekt. Hij is veruit de interessantste personage in het verhaal wiens leven bepaald niet makkelijk te noemen is. Hij is ongewild een speelbal tussen heksen die wedijveren in de schaduw. Zwarte magie tegen witte magie.
De serie De klaagzang van de verloren Gewesten bestaat al enige tijd (sommige series doen er écht te lang over).De eerste cyclus hen ik in mijn boekenkast liggen en na even neuzen leer ik al gauw dat ik dit eerste deel in 2000 heb gekocht en het is de vierde druk. Deel één is in 1993 uitgebracht. Poeh, dat is eventjes geleden.
Dus… kun je dit negende deel lezen zonder enige voorkennis? Zeker. Want je krijgt een nieuw en goed geschreven verhaal voorgeschoteld, alleen is het wel te hopen dat je niet al te lang hoeft te wachten op de volgende delen.

Wout Jut

 http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen_2015/Klaagzang-Heksen-1-PR.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers