vrijdag 16 september 2016

recensie De Campbells 4 - Het goud van San Brandamo



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789031434404.jpgDe Campbells 4 – Het goud van San Brandamo
Jose Luis Munuera (scenario en tekeningen), inkleuring ( Sedyas)
Waardering: *****
Uitgeverij Dupuis
56 pagina’s (softcover)
€ 7,95
ISBN: 9789031434404

Campbell staart al dagen naar de horizon, rouwend om de dood van de Turk, mentor van Campbell en zowat de gehele verzameling aan idioten van de piratenvloot. Hij was een meester en overal geweest, alle zeeën bevaren, alle slagen geleverd, vrienden verloren en vijanden gewonnen. Campbell besluit zijn eigen levensverhaal te vertellen over de eerste kennismaking met kapitein Turk en het begin van zijn opleiding. Al vertellend over zijn leven komt de mythische schat van San Brandamo ter sprake en als eerbetoon aan de Turk besluit Campbell een expeditie te organiseren om de schat te zoeken op schatteneiland. Op die manier hoopt hij dat de piraten met elkaar verzoenen, immers, iedereen heeft onder het bevel gestaan van de Turk.  
Met dit vierde deel leren we meer over de geschiedenis over de twee broers Campbells en hoe Fanny Morgane in hun leven kwam. Ik vind haar wel zwak hoor. Ze ziet haar man zoenen met een andere vrouw (wat ze overigens verkeerd interpreteert) en meteen heeft ze daarna seks met zijn broer Inferno. Dat is niet echt in verhouding, zeg maar. Waar onzekerheid al niet toe leidt. 
 
Het lijkt wel goede tijden - slechte tijden met al de familiedrama, gelukkig wel een stuk grappiger zodat je niet meteen wegzapt. Jose Luis Munuera heeft een prachtige tekenstijl en geeft een aantal van zijn karakters geweldig grote neuzen, wat past bij hun persoonlijkheid.
Een geweldige vondst is hoe de tekenaar op pagina 39 weergeeft hoe de piratenvloot instemt met het gegeven bevel. Hi-la-risch!

Het komende deel vijf wordt het slot van dit epos, maar ik hoop dat Munuera besluit geen afscheid te nemen van de sympathieke Campbells.

Wout Jut
 http://www.bedetheque.com/media/Planches/PlancheA_279961.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers