vrijdag 30 september 2016

recensie De Hand van Pangboche - deel 2



De hand van PangbocheDe Hand van Pangboche – deel 2
André Taymans (scenario, tekeningen  & inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Gorilla
48 pagina’s (hardcover)
€ 14,95
ISBN: 9789462801943

In de avond vindt Roxanne en Chek een uitgeputte monnik. Volgens Chek ijlt de man en vertelt Roxanne dat hij de man een slaapmiddel heeft gegeven. Maar terwijl Roxanne gaar slapen en eindelijk een beetje rust kan pakken, sluipt Chel weg. Hij is van mening dat het zijn verantwoordelijkheid is om de zaak op te lossen.
De volgende dag hoort Roxanne dat haar begeleider ervandoor is en haast zich naar het klooster, maar hier doet ze een gruwelijke ontdekking. Chek en de monniken zijn vermoordt. Eén van de nog levende monniken verteld haar een verhaal over de hand die de poort van Agartha kan openen en alleen de tijger heeft kan de dieven van de hand tegenhouden… En Roxanne is de tijger. Dit gelooft ze uiteraard niet, maar kruist ze weer het pad van de man die de hand heeft gestolen.

André Taymans besteed veel aandacht aan de omgeving van Nepal en brengt de landschap en de steden mooi in beeld. Het verhaal is spannend en hij weet op vernuftige wijze de aardbeving van 25 april 2015 op respectvolle wijze te gebruiken als afsluiter.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers