maandag 12 juli 2010

Recensie Roadkill


Roadkill

Marcel Ruijters

Zone 5300

48 pagina’s (softcover)

Prijs: € 14,50

Waardering: ***

Stripauteur Marcel Ruijters (Inferno, Sine Qua Non, Troglodytes) heeft met RoadKill een bijzondere productie op de markt gebracht. Het boekje werpt een blik op een jaren-90-fenomeen, de fascinatie voor seriemoordenaars.

De lezer krijgt een kijkje in de soms zieke geest van sommige mensen die beroemd en berucht zijn geworden vanwege hun gruweldaden. Ruijters portretteert seriemoordenaars als Leapold en Loeb, Marc Dutroux, Ted Bundy (cover) tegen de achtergrond van hun auto.

Voordat je de teksten leest krijg je de indruk dat de portretten gaan om gewone mensen. Deze indruk word versterkt door de zeer grappige tekenstijl. Totdat je de teksten leest. Deze mensen waren meer dan gevaarlijk. Ze waren gruwelijk en sommigen, zoals Ted Bundy, waren monsters in mensenvermomming.

Roadkill is Engelstalig en wordt geleverd met luxe gezeefdrukte cover in een oplage van honderd stuks, gesigneerd door de auteur. Het boekje is voor de buitenlandse markt gemaakt, en is beperkt verkrijgbaar in Nederlandse en Belgische stripwinkels.

De vraag is alleen, waarom zo’n boekje als Roadkill uitbrengen? Is het niet beter om zulke mensen gewoonweg te negeren? Nee, want zo zie je maar weer dat de werkelijkheid velen malen gruwelijker kan zijn. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers