maandag 12 juli 2010

Recensie Streken van een Serial Tekenaar


Streken van een serial tekenaar

Theo van den Boogaard

Uitgeverij De Vliegende Hollander

144 pagina’s (softcover)

Prijs: € 17,50

Waardering: ****

Streken van een serial tekenaar is een verzameling van nieuw werk. Het bevat negen hoofdstukken met o.a. Komt Dat Zien!, Ze kunnen zomaar vallen, Witje, Kenschetsen, Product Placement, Stellen Stralen Overal, Poëzie, Cartoons en De Rijdende Rufter.

Theo van den Boogaard drijft de spot met karikaturen en woordgrappen over de celebrity- cultuur, de actualiteit en in reclamecampagnes. In Witje wordt de Nederlandse Hillywood onder de loep genomen.

Ook schuwt de tekenaar controversiële zaken niet. In Ze kunnen zomaar vallen wordt de pedofilie van de Katholieke kerk aan de kaak gesteld.

Theo van den Boogaard is duidelijk een getalenteerde tekenaar. Zo bevat de hoofdstuk Kenschetsen bijvoorbeeld wonderbaarlijke creaties. Poëzie, waarin de lezer de ontwikkeling kan volgen van het werk dat Theo sinds 1987 heeft gemaakt voor de NS-wagons die door hem werden gedecoreerd.

Het resultaat is, door de vele mooie illustraties, een schitterend stripalbum en niet alleen voor de fans van Theo een aanrader. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers