zaterdag 14 augustus 2010

Recensie Hellboy 3 - De Getekende Kist


Hellboy III - De geketende kist

Mike Mignola (tekst en tekeningen)

Uitgeverij De Vliegende Hollander

168 pagina’s (paperback)

Prijs: €17,50

Waardering: *****

Mike Mignola is een tekenaar als geen andere. Hij sleept je mee naar donkere oorden met zijn abstracte tekenstijl. De spaarzame inkleuring zorgt voor een naargeestige sfeer. Het gebruik van licht- en schaduweffecten past perfect bij de brandende lijken, kasteelruïnes en de gevechten tegen eeuwenoude monsters en duivels. De verhalen zijn gevarieerd maar altijd is Hellboy bruusk, gevoelig, loyaal, slim en vastbesloten de missie te volbrengen. Ondanks het gevaar denkt hij altijd aan de mensen om hem heen en kun je niet anders dan hem in je hart sluiten.

De Geketende Kist is anders dan de twee voorgaande delen van Hellboy. De lezer wordt nu getrakteerd op zes korte verhalen in plaats van één lange. Elk verhaal wordt voorafgegaan door een commentaar van Mignola. Hierin legt hij uit welke legenden, volksverhalen en mythen hij heeft gebruikt als inspiratiebron.

De twee langste verhalen eindigen het album en zij zijn zeker de beste. Beide zijn griezelig, naargeestig en beklemmend. Maar een klein zinnetje zoals: ‘Ik ben moe.’ kan een gevecht ineens in een ander daglicht plaatsen. Ook al ben je onbekend met Hellboy, deze op zichzelf staande verhalen zijn prima als losstaand album te lezen en is daarom een schitterend deel om mee te beginnen. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers