zaterdag 21 augustus 2010

Recensie Karaat 5 - De zingende Wasrol

Karaat 5 – De Zingende Wasrol

Yann (tekst), Félix Meynet (tekeningen)

Uitgeverij Dargaud

48 pagina’s (softcover)

Prijs: €8,95

Waardering: ***

Meynet heeft bij het tekenen van Uma wellicht Angelina Jolie in gedachten gehad. Uma is net zo aantrekkelijk, heeft dezelfde volle lippen en boezem. Zij staat klaar om de missie te volbrengen voor de geheime dienst genaamd International Diamonds Security Carat. Een nieuwe opdracht brengt haar en haar collega Jaï naar Canada. Ze moeten op zoek naar een koffertje met diamanten maar het vliegtuig waarmee het werd vervoerd in gecrasht. De zaak krijgt andere wending wanneer ze vernemen dat een kleine jongen waarschijnlijk de crash heeft overleefd.

Het sneeuwlandschap van Canada wordt mooi getekend, evenals de enorme graafmachines die het landschap bewerken. In de echte wereld zijn het al imposante voertuigen en Meynet weet dit overtuigend over te brengen. Het verhaal is aardig en redelijk spannend, maar weet toch net niet genoeg te boeien om een diepe indruk achter te laten.

Het is alweer vier jaar geleden dat het vierde deel uitkwam. Meynet kreeg een ongeluk en verbleef enige tijd in het ziekenhuis. De fans hoeven op het volgende deel niet lang te wachten: De Zingende Wasrol is het eerste deel van een tweeluik en Karaat 6 staat gepland voor dit najaar. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers