zaterdag 11 september 2010

Recensie Walking Dead 1 - Vergane Dagen


Walking Dead 1 – Vergane Dagen

Robert Kirkman (tekst), Tony Moore (tekeningen en grijstonen) en Cliff Rathburn (aanvullende grijstonen)

Uitgeverij Sylvester

136 pagina’s (hardcover)

Prijs: €19,95

Waardering: *****

Er zijn talloze boeken, films en stripboeken gemaakt over hoe de mensheid moet overleven in een apocalyptische wereld. Een moeilijke opgave dus om met iets origineels te komen. Want al zijn de special effects in een film geweldig, of een strip fantastisch getekend, het staat of valt met het scenario.

Walking Dead is uitgegeven in zwart-wit, over het algemeen toch iets wat voor velen een reden kan zijn om een strip te laten liggen omdat kleur zoveel meer dimensie geef. Deze thriller ziet er fantastisch uit door het vaardige tekenwerk van Tony Moore. Elke emotie wordt met veel detail weergegeven en er is talent nodig om mensen of rottende gezichten, natuurgetrouw te tekenen.

Kirkman heeft een strip-serie geschreven waarin onze wereld hoofdzakelijk wordt bevolkt door zombies. En ja, ook deze zombies zijn traag, niet al te snugger en slechts geïnteresseerd in het eten van vlees. Met dit album heb je een thriller in handen van de bovenste plank. Kirkman toont hoe de menselijke psyche, in de persoon van hoofdpersonage Rick Grimes, omgaat met het verlies van zijn dierbaren en zijn gewone bestaan. Want het is moeilijk om niet het verstand te verliezen wanneer alles om je heen slechts bestaat uit dood en verderf.

(WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers