zaterdag 11 september 2010

Recensie Een vrijmoedige zomer 2- Vrije Vlucht

Een vrijmoedige zomer 2 – Vrije Vlucht

Denis Lapière (scenario), Rubèn Pellejero (tekenaar)

Uitgeverij Dupuis

56 pagina’s (hardcover)

Prijs: €14,50

Waardering: **

1923. Er dreigt wederom een revolutie in het zonnige Mexico. De verleidelijke hollywoodactrice Tina en haar minnaar, fotograaf Edward Weston, verlangen naar een ongebonden vrijheid. Helaas, beide zijn gevangen in een web van seks, kunst en politiek.

Lapière heeft voor Een vrijmoedige zomer gebruik gemaakt van historische feiten. Hiermee kan een album worden gemaakt wat de moeite waard is, zeker wanneer de schrijver verscheidene succesvolle titels heeft geschreven en nu samenwerkt met een goede tekenaar.

Pellejero weet de emoties van zijn personages goed weer te geven en de invalshoeken geven veel diepte, maar de inkleuring is saai. Er wordt veel gebruik gemaakt van alsmaar dezelfde kleuren. Veel bruin/geel en blauw/grijs.

Helaas is Een vrijmoedige zomer saai. Nergens komt er een moment dat een scene je weet te boeien en de verscheidene flash-backs maken het verhaal onoverzichtelijk. Er wordt teveel verteld en hierdoor zit er geen vaart in. Het geeft de lezer wel een goede indruk over de levens van Tina en Edward, maar er gebeurt te weinig om ervoor te zorgen dat het echt interessant wordt. Een gemiste kans. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers