vrijdag 18 november 2011

Recensie Arctica 4 - Onthullingen

Arctica 4 - Onthullingen

Daniel Pecqueur (scenario) Boyan Kovačević (tekeningen) Pierre Schelle (inkleuring)

Uitgeverij Silvester

48 pagina’s (hardcover)

Prijs: €16,95

Waardering: ****

Eindelijk komen we iets meer te weten over het mysterieuze meisje met het blauwe haar. Ze is, samen met Mismy Renoir, nu in handen van de crimineel De Doge. Hij doet zich voor alsof hij het allerbeste met haar voor hebt. Mooie woorden verhullen echter niet zijn kwade bedoelingen. Hij is voornamelijk geïnteresseerd in hoe hij haar buitengewone krachten optimaal kan benutten. De twee dames weten te ontsnappen uit de onderzeese verblijven van De Doge. Een klopjacht volgt en onherkenbaar verkleed verdwijnen zij in de drukte van het carnaval van Venetië.

Dakota is ook nog steeds op de vlucht maar er is hoop. Hij krijgt telefonisch contact met Mismy. Nu moet hij ze alleen nog zien te bereiken.

Eindelijk zijn er wat echte onthullingen. Het meisje verteld aan Mismy hoe zij de tienduizend jaar geleden leefde en uiteindelijk belandde in de geavanceerde overlevingscontainers. Hier zien we eindelijk een glimp van haar volk. Inderdaad een glimp, want om een nog niet verklaarde reden zijn ze allemaal gemaskerd. Zou alleen het meisje en haar grootvader zich hebben aangepast aan de Aardse atmosfeer? Geen idee, maar de indruk is wel dat zij bij hun horen. Maar de verklaring waarom haar grootvader in lompen rondloopt wordt bijvoorbeeld niet gegeven. Gelukkig is dat de vrijheid van de schrijver, maar als lezer wil je nu eenmaal alles weten.

Wederom geweldig tekenwerk en inkleuring. Alleen al het aanschouwen van de auto’s doet je verlangen ook in zo’n prachtjuweel te moeten rijden. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers