vrijdag 18 november 2011

Recensie Assassins Creed 1 - Desmond

Assassin’s Creed 1 – Desmond

Corbeyran (scenario) Djillali Defali (tekenaar) Raphael Hedon (inkleuring)

Uitgeverij Ballon Media

48 pagina’s (softcover)

Prijs: €8,95

Waardering: ****

Desmond Miles is barman, volgens eigen zeggen een weinig opwindend beroepbaan. Zonder het te beseffen is hij echter van grote waarde als onderzoeksproject. Een organisatie genaamd Abstergo, een moderne versie van de commanderij van De Tempeliers, ontvoert Desmond en plaatst hem in een machine genaamd de “Animus”. Deze machine kan gegevens of herinneringen van de voorouders van Desmond uit zijn genetisch geheugen halen. Desmond is namelijk een erfgenaam van De Assassijnen, een organisatie die al eeuwen lang een verbeten strijd leveren.

De oorsprong van deze strijd is nauw verbonden met het mysterie rond het ontstaan van de mensheid… en met een enorme inzet: De wereldheerschappij!

Tegen de verwachting in, veel kun je immers niet verwachten van iets wat gebaseerd is om een computerspel, stijgt dit album ver boven het gemiddelde uit. Voorkennis is gelukkig niet nodig. Het verhaal wordt duidelijk uitgelegd, ondanks de grote berg aan informatie en de overgangen van verleden naar heden zijn overzichtelijk.

Het tekenwerk is goed en de inkleuring heeft een aparte stijl, maar is zeker geslaagd! (WJ)

1 opmerking:

  1. "Dit album stijgt ver boven het gemiddelde uit," diepe zucht. Als ik dit lees maak ik volgende bedenking bij mezelf. Sluit deze strip meer aan bij zaken zoals het werk van Schuiten en Peeters, Froideval, Giraud, Jodorowsky, Gimenez, Hulet, Bourgeon, Comes, Leo. Deze mensen maken strips die ver boven het gemiddelde liggen. Onlangs bladerde ik even door de strip Assassins Creed, qua tekening doe dit me denken aan strips zoals Aspe en Betty en Dodge.

    Als je de verhaallijnen, opbouw, tempo, plaatsing van kaders, stijl en uitdieping vergelijkt van eerstgenoemde auteurs en laatstgenoemde strips, kan je, volgens mij, zelfs objectief zeggen over Assasins Creed: "deze strip is echt slecht!"

    In ieder geval, altijd wel boeiend om zulke recensies te lezen, je blijft perplex staan van de subjectiviteit ervan.

    BeantwoordenVerwijderen

Volgers