vrijdag 17 april 2015

De Werelden van Thorgal - De jonge jaren 3 – Runa



De Werelden van Thorgal - De jonge jaren 3 – Runa
Yann (tekst), Roman Surzhenko (tekeningen)
Uitgeverij Le lombard
48 pagina’s (softcover)
Prijs: 7,50
Waardering: ****

Het dorp van Thorgal bereiden de Sumarblot voor, het offer aan de zomer. De goden worden bedankt, het vetste rund wordt geslacht en voor verscheidene dagen is het feest. Dit jaar nodigt Gandalf-de-Gek alle grote chefs uit de streek uit, want hij wilt zijn dochter Aaricia uithuwelijken aan de steenrijke Nigürd. Aaricia kent deze jongeman onder de bijnaam Ratatösk, met een onknap uiterlijk wat lijkt op een rat. Aaricia weigert, want ze vindt dat haar vader niet het recht heeft haar te verkopen als vee aan een koopman. Helaas voor haar kan ze hier weinig aan doen.

Gewiekst als Galdalf is, want ook hij heeft zich te houden aan de rites en gebruiken van het Vikingvolk, komt hij met een list. De woeste strijders moeten de strijd aangaan tegen Gandalf met een potje schaken. Jammer genoeg voor hem, zorgt een schildmaagd voor roet in het eten en dingt naar de hand van Aaricia.
Liefhebbers van Thorgal zullen heel blij zijn met de hoeveelheid albums die per jaar uitkomen. Naast de hoofdserie kunnen de series Kriss van Valnor, Wolvin en De Jonge jaren gevolgd worden.

Vroeger waren spin-offs slechte aftreksels, maar hier staat gelukkig kwaliteit hoog in het vaandel. We worden getrakteerd op een ouderwets spannend verhaal met volop actie maar helaas loert hierdoor de voorspelbaarheid wel om de hoek. Maar met zo'n open einde smaakt het naar meer. (WJ) 
http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen_2015/WereldenThorgal-JJ3_PR.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers