donderdag 30 april 2015

Uitgever Reshift lanceert filmsite: Filmfan.nl

Persbericht
30 april 2015

Uitgever Reshift lanceert filmsite: Filmfan.nl
filmfan logo.jpg 
Professionele special interest site focust zich op zowel films als series
Vorige week heeft uitgever Reshift Digital de site Filmfan.nl gelanceerd. Het project is afkomstig van dezelfde redactie die verantwoordelijk is voor de merken Power Unlimited, Gamer.nl en InsideGamer. Met Filmfan gebruikt de redactie haar bereik en ervaring in de entertainmentindustrie om zich te verbreden naar films en series, met een professionele benadering die vergelijkbaar is met die van haar zustermerken.
Filmfan.nl zal zich vooral concentreren op nieuws, reviews en specials over de grote releases op het gebied van films, streaming en tv. Op de site zijn al artikelen over Game of Thrones, Better Call Saul, Fast & Furious 7, Avengers: Age of Ultron en Fifty Shades of Grey te vinden. Daarnaast heeft de Filmfan-redactie ook de ambitie om Nederland een goede smaak te leren ontwikkelen op het gebied van films en series.
Hoofdredacteur van Filmfan, Wouter Brugge, wil de creativiteit van z’n redactie vooral laten spreken: “Ik heb een ontzettend enthousiaste er ervaren groep aan freelancers verzameld en zij hebben 1 belangrijke opdracht voor Filmfan.nl: Dat ze hun passie over films en series laten spreken, hun liefde voor beeldvermaak op zo entertainend mogelijke wijze overbrengen naar de bezoekers. De grotere releases zijn daarbij prioriteit, maar als ze een goed idee hebben voor een documentaire over onafhankelijke game-ontwikkelaars, dan moet dan ook kunnen.’
Succesvolle softlaunch
Op 23 april is Filmfan.nl live gegaan en het bleek al meteen een groot succes, mede dankzij de aandacht van de zustermerken Gamer.nl, InsideGamer en Power Unlimited. Al op de eerste dag ontving Filmfan bijna anderhalf duizend bezoekers die een ruim assortiment aan artikelen aantroffen en onder vele posts reacties achterlieten. Inmiddels loopt de site op volle toeren, compleet met ondersteunende social media, en worden zowel overdag, ’s avonds als in het weekend nieuwe artikelen geplaatst.

Creatieve content
Naast dagelijks nieuws en trailers, biedt Filmfan veel aandacht voor releases voordat ze in de bioscoop verschijnen of gestreamd kunnen worden. Naast zulke previews en vooruitblikken, wordt er elke woensdag een film gerecenseerd die de donderdag erna in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. Bovendien wordt middels ‘Home Reviews’ de releases wat betreft streaming-services en Blu-ray/DVD’s beoordeeld. Maar de focus ligt vooral op vermakelijke features met originele insteken, zowel in de vorm van lopende verhalen als ‘Buzzfeed’-achtige toplijstjes, ondersteund door mooi, groot beeld.

Een aantal voorbeelden:
Enthousiasme voor entertainment is de game-redactie van Reshift niet onbekend en deze passie gaat ook doorgezet worden naar Filmfan.nl. Filmfan verheugt zich samen met de bezoekers op de nieuwste films en series, terwijl het terugblikt naar al het mooie dat al is verschenen.
Contact met de redactie

Filmfan op social media: Twitter | Facebook | Instagram
 Filmfan screenshot.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers