vrijdag 16 september 2016

recensie The Time Before



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789462104563.jpgThe Time Before
Cyril Bonin (scenario, tekeningen  & inkleuring)
Waardering: *****
Uitgeverij Blloan
104 pagina’s (hardcover)
€ 19,95
ISBN: 9789462104563

Iedereen weet wel een aantal momenten in zijn/haar leven op te noemen waarin men de zaken graag anders had aangepakt. In ons leven komen nu eenmaal bepaalde sleutelmomenten waarin een ogenschijnlijk onbelangrijke beslissing verregaande gevolgen heeft. Vaak weten we pas veel later de gevolgen hiervan en ja, de wereld is zoals hij is en we moeten het er maar mee doen. Maar stel je voor dat je de kans kreeg om terug te gaan naar DAT moment, zodat je jouw leven een andere richting kon geven?
Fotograaf Walter Benedict is zo’n geluksvogel. Het is 1958 en tijdens een avond ziet hij hoe een oude man wordt lastiggevallen. Walter schiet te hulp en als dank geeft te oude man hem een talisman. Algauw ontdekt hij, door terug te denken aan een moment die hij wilt veranderen, dit ook daadwerkelijk gebeurt. Hiermee creëert hij een perfect leven. Maar, wat is perfect?

The Time Before is een stand-alone verhaal en gaat over wellicht de meest beschreven onderwerp in de literatuur – Tijdreizen. De kans om met dit onderwerp nog een origineel verhaal te schrijven is klein. Belangrijk is vooral hoe je dit inkleedt.  
Cyril Bonn schrijft een intrigerend en hartverwarmend verhaal en toont de lezer dat een ogenschijnlijk beter financieel leven niet perse gelukkig maakt en dat de slechte gebeurtenissen in ons leven niet perse kwalijk zijn, maar ons leven juist rijker maken.

Een verhaal met een boodschap dat eindigt met een hartverwarmend eind.

Wout Jut
 https://branchesculture.files.wordpress.com/2016/04/cyril-bonin-the-time-before-hopital.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers