vrijdag 2 september 2016

Recensie Tamara 10 - Grapje Mama!



TamaraTamara 10 – Grapje Mama!
Zidrou (scenario), Christian Drasse, Serge Bosse (tekeningen), Benoît Bekaert (inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Strip2000
48 pagina’s (softcover)
€ 7,95
ISBN: 9789462802285

Tamara wordt thuis graag gelezen door het hele gezin. Gelukkig vinden er geen herkenbare situaties plaatst (god behoede mij), maar de situaties waarin Tamara terechtkomt, en diens moeder, is wel makkelijk voor te stellen.
In dit deel maakt de moeder van Tamara zich zorgen over, vooral de seksuele, relatie tussen haar dochter en de knappe Diego. Immers, een ongelukje is zo gebeurd als je niet oppast. Ook moeder Amandine is jong geweest en ze weet hoe hormonen het verstand kunnen uitzetten en condooms worden in de heetst van de strijd gauw vergeten. Met alle gevolgen van dien. Ze is geenszins van plan zo jong al oma Amandine te worden!
Ze legt dan ook graag uit hoe een zwangerschapstest werkt, mocht het zo ver komen. Wat Amandine alleen niet had verwacht, op haar leeftijd, is dat ze zelf weer zwanger zou raken. Niet alleen zien we de puberale strubbelingen van dochterlief, ook haar moeder maakt een stressvolle situatie door. Oh, en laten we haar vervelende ex-man niet vergeten die zijn imago als slechterik nog altijd moet blijven spelen.

Tamara 10 gaat dit keer een stap verder en wederom het bewijs dat ze ver boven de andere humoristische series uitstijgt.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers