vrijdag 7 oktober 2016

recensie Dad 2 - familiegeheimen



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789031434466.jpgDad 2 - Familiegeheimen
Nob (scenario en tekeningen)
Waardering: ****
Uitgeverij Dupuis
46 pagina’s (softcover)
€ 6,50
ISBN: 9789031434466

Eén van de dingen die een ouder niet mag doen, zelfs niet bij een noodgeval, is het stiekem lezen van het dagboek van een kind. Iets waarvoor de werkeloze Dad meteen wordt afgestraft wanneer zijn vingers klem zitten in een muizenval. Hij heeft het maar moeilijk mee met vier dochters in huis, als alleenstaande vader. Het knappe is, de vrouwenverleider, is dat hij vier dochters heeft bij vier verschillende vrouwen. Hoe krijgt hij dat voor elkaar? Vier keer in dezelfde kuil stappen. Voor zichzelf opkomen kan hij blijkbaar niet, want ze laten hun dochters bij hem achter.
In het eerste album maakten we al kort kennis met de moeder van Pandora, de oudste dochter. Haar zien we ook kort terug in dit tweede deel, maar ik had gehoopt dat een tweede moeder haar neus zou laten zien. In ieder geval is de moeder van Oona een hysterische actrice, althans, dat vind Pandora’s moeder.  

Nob laat de lezer genieten van een turbulente gezinsleven met herkenbare situaties. Zeg nu zelf, humor waar je om kan lachen omdat je het zelf hebt meegemaakt, of zou kunnen meemaken, is toch geweldig? Tekenaar/schrijver Nob heeft een heerlijke humoristische tekenstijl en de mimiek van zijn karakters is heerlijk.

Wout Jut
 https://www.stripweb.be/stripverhalen/551_262016162334-3gmcuCGmdZMTkl80Nezd6G6yzChURbCK-page8-1200.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers