vrijdag 27 januari 2017

recensie Pulpman 18


Cover AfbeeldingPulpman deel 18
Fred de Heij ( 92 % scenario en tekeningen)
Waardering:
Uitgeverij Xtra
142 pag. (softcover)
€ 14,90
ISBN: 978-9-49075-985-8

Tekenaar Fred de Heij staat bekend om zijn grote productie en voor stripblad Eppo maakt hij inmiddels zijn tweede strip, een triller genaamd De Kaart.

Waar je niet omheen kunt bij de strips van de tekenaar in Pulpman zijn de, vaak hardcore, erotische scènes. Pulpman wordt voor het overgrote deel door Fred zelf getekend, maar ook strips van andere auteurs zijn erin te vinden zoals Lulu (nee, niet de site waar je boeken kan publiceren) van tekenaar Dave Guedin. Lulu is een voorpublicatie over een meisje met gierende hormonen.
De tekenstijl stelt niet veel voor, net zoals het verhaal.
Wel de moeite waard is Natte Maan van tekenaar Sophie Cambell, waarin een meisje uit de kast komt. In dit deel krijgt ze te horen dat haar vriendin (net 15) seks heeft gehad met Slicer, een "volwassen" knul. Omdat hij meerderjarig is valt hun liefdesdaad wettelijk onder verkrachting en kunnen ze flink in de problemen komen als iemand erachter komt.

De meeste verhalen zijn van Fred de Heij (of een samenwerkingsverband) en het merendeel van de verhalen draait om seks. Grove seks. Je moet ervan houden en de titel van het magazine zegt het al. Het is pulp. De verhalen hebben namelijk niet echt veel inhoud en zonder de seksscènes…  (ach, stiekem vond ik het best wel geinig).
Ik heb in ieder geval niet aan te merken aan zijn tekenwerk. Dat zit wel snor.
 Dit album is alweer enige tijd uit (om precies te zijn juni vorig jaar) en wanneer het volgend deel uitkomt weten is onbekend. Misschien is dit deel tevens de laatste, gelet op de backcover. 

Wout Jut




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers