zondag 2 mei 2010

Recensie Rubine 12 - Lake Wakanala


Rubine 12 – Lake Wakanala

Mythic (tekst), Walthéry & Bruno Di Sano (tekeningen)

Uitgeverij Le Lombard

48 pagina’s (softcover)

Prijs: €6,50

Waardering: ***

Het onderzoek van agentes Rubine en Shirley rond het drama van Lake Wakanala, nadert zijn afronding. Al vijf oud-klasgenoten zijn vermoord en nog drie staan op het lijstje van de moordenaar. De twee dames vinden de chanteur Lev Makarov, maar worden in de gaten gehouden door Curtis Fairbairn en hij dwarsboomt hen waar hij kan. Het duurt niet lang voordat de andere drie het leven laten maar Rubine heeft een mazzeltje. De oude lerares aardrijkskunde heeft nog een opname van het beeldverslag waarin te zien is hoe een schooljongetje dodelijk verongelukt.

Uiteindelijk leidt het spoor hen naar Officier van Justitie Curtis Fairbairn en Senator Benjamin Rhodes. Rubine confronteert de senator met haar gevonden bewijs waarna een wilde achtervolging ontstaat.

Tekenaar Di Sano is vooral bekend van zijn werk met Rooie Oortjes en volgt met het tweeluik Klassenfoto en Lake Wakanala de tekenaar Dragan De Lazara en Boyan (o.a. reeks Arctica) op. Walthéry blijft een oogje houden op de tekenstijl.

Di Sano en Walthéry kenden elkaar al van eerdere samenwerking met de serie Natasja, waar Di Sano hielp met het decor van de albums.

Rubine past goed in dit tijdperk, waarin tv-series zoals CSI en Flikken goed bekeken worden en voor de liefhebbers van het genre is Rubine zeker een aanrader. Tip, lees eerst Klassenfoto om Lake Wakanana volledig te begrijpen. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers