dinsdag 23 juni 2015

Recensie Mr. Mack - Doortrucker



Mr. Mack 1 - Doortrucker

Schwantz
Waardering: ****
Uitgeverij Strip2000
48 pag. (softcover)
€ 9,95
ISBN: 9789462800564

Wie het striptijdschrift Zone 5300 is maar al te goed bekend met de avonturen van de morsige vrachtwagenchauffeur Mr. Mack.  Zijn leven gaat niet over rozen, maar over asfalt. Vele Duizenden, duizenden… en duizenden kilometers asfalt.
Mr. Mack is losjes gebaseerd op het vuilbekkende personage Pig Pen uit de film Convoy, gespeeld door Burt Young. De humor van Schwantz ( ook bekend van zijn krantenstrip Beestjes), brengt allerlei ongeregeldheid op de weg van de trucker.
Van vervelende hippies, donutvretende motoragenten, liftende KKK (je weet wel, die witte puntmutsen) tot - JAWEL - Autobot leider Optimus Prime die knokt met Decepticon seeker Skywarp (voor kenners: de generation one Marvel-comic versie. Niet de oversized Michael Bay versie). Hiermee behaald Schwantz meteen een ster erbij in de waardering.

 http://www.schwantz.nl/wpimages/5a36c182fb1a.jpg

In Doortrucken zijn de beste Mr. Mack-gags gebundeld uit de afgelopen tien jaar Zone 5300, naast enkele pagina’s uit Mack’s oertijd en het niet eerder gepubliceerde korte verhaal ‘Circus op wielen’. Het recenseren van humoristische strips is vaak net iets lastiger. Humor is veel meer smaakgebonden en wat de één heel grappig vind kan door een ander als zeer flauw bestempeld worden.
Ik heb niets met auto's of vrachtwagens en ik ben al helemaal geen fan van abnormale humor. Maar Schwantz heeft mij niet alleen laten glimlachen, ik moest zelfs flink giechelen.Nee... schaterlachen.

Wout Jut
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers