zaterdag 6 juni 2015

Recensie Sisters kookboek



Sisters kookboekSisters Kookboek
Christophe Cazenove (scenario), William (tekeningen), Brigitte Carrère (Recepten en foto's)
Uitgeverij Ballon
48 pagina’s (softcover)
Prijs: €6,50
Waardering: ***
ISBN-nummer: 9789462102545

Marine eet graag alleen pasta's maar Wendy laat zien dat het ook mogelijk is om eenvoudige en makkelijke gerechten te koken. Sinds Wendy haar tijd besteed in de keuken, krijgt ze alle bijbehorende aandacht van haar kleine zusje. Van het maken van gevulde groenten tot het versieren van heerlijke cupcakes, Wendy doet het als een echte chef-kok! Samen weten de zusjes heerlijk en gemakkelijke gerechten te bereiden.

De zusjes Marine en Wendy melig, hilarisch en behoren tot de grote favorieten bij mijn twee dochters. herkenbaar vanwege de onderlinge twisten, ruzies, onverdraagzaamheid en …. uiteraard de zusterlijke genegenheid voor elkaar. Dit keer geen gewone strip maar een heus kookboek.
Het album is nauwelijks uit de doos met recensie-exemplaren en er wordt al met grote ogen, gebarende handen en de zin: 'mag ik hem eerst?' druk gevochten om het recht de bladzijden te mogen aanschouwen.

Christophe Cazenove heeft de recepten in simpele stappen opgeschreven, bijgestaan door duidelijk foto's van ingrediënten, potten en pannen en bijbehorend kook en bakmateriaal, zodat jonge kinderen makkelijk iets lekkers in elkaar kunnen zetten.
Recepten zoals lekkere pizza's in een vorm van een bloem, smakelijke cupcakes, ratatouille, verrukkelijke chocoladerepen en nog anderen zorgen ervoor dat uw kinderen de keuken op stelten kunnen zetten.
Uiteraard is er bij ieder recept een leuke strip waarin Marine niet altijd even hulpvaardig haar grote zus bijstaan.
Veel kookplezier (en laat niet alle rommel voor papa en mama achter)!

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers