vrijdag 9 december 2016

recensie Amazonia 1



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789085584445.jpgAmazonia 1
Leo & Rodolphe (scenario), Bertrand Marchal (tekeningen) & Sébastien Bouët (inkleuring)
Waardering: ***
Uitgeverij Dargaud
48 pagina’s (softcover)
€ 7,95
ISBN: 9789085584445

Het is 1949. De mooie Katie Austin blijft maar vreemde wezens zien. Ze krijgt een nieuwe opdracht van MI6 waarvoor ze naar het Amazonegebied moet. Hier heeft een fotograaf een bijzondere foto gemaakt en toevertrouwt aan een dominee, werkzaam in een ziekenhuis. Helaas voor Katie is de fotograaf kort erna overleden. Op de foto staat namelijk een ogenschijnlijk buitenaards wezen, die woont bij een stam indianen. Vragen genoeg dus en Katie is niet de enige op een missie. Goudzoekende ex-nazi’s houden Katie nauwlettend in de gaten.

De opbouw begon veelbelovend in Kenia maar de tweede cyclus Namibië eindigde teleurstellend (zie recensie). Het verhaal van Katie gaat nu verder in het Amazonegebied en dit eerste deel begint interessant, maar ergens ben ik bang dat ook Amazonia een voorspelbaar einde krijgt. Ach, Namibie vond ik eigenlijk de enige misser van Leo en wie weet krijgen we nu meer antwoorden waarmee de lezer bleef zitten. Aan het tekenwerk ligt het in ieder geval niet want tekenaar Marchal doet zijn werk goed, met mooie plaatjes van het Amazonegebied.

Ook is er aandacht voor "Het Mermaid Project", een nieuwe serie van Leo. Achterin kan de lezer een interview van Marc Gauvin lezen met Leo. Voor de fans van Leo een aardige toevoeging.

Wout Jut



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers