vrijdag 16 december 2016

recensie Harmony 2 - Indigo



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789031434558.jpgHarmony 2 - Indigo
Mathieu Reynès (scenario & tekeningen), Valérie Vernay & Mathieu Reynès (inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Dupuis
56 pagina’s (softcover)
€ 7,95
ISBN: 9789031434558

In dit tweede deel leren we de achtergrond van Harmony en zien we hoe ze zes jaar geleden haar training kreeg. Professor William Torres houdt Harmony in de gaten en geeft veel om haar, maar het bestuur vind het onderzoek te duur en er zijn nog gene concrete resultaten geboekt. We leren dat William ook een persoonlijke motief heeft bij dit onderzoek. Blijkbaar heeft Harmony een erg zeldzame ziekte waaraan de dochter van William is overleden. De krachten van Harmony zijn het resultaat van een behandeling wat zoekt naar een vaccin voor de ziekte. Maar de bijwerkingen van de experimentele behandeling, de telekinese gaven, zijn voor het bestuur veel interessanter.
William wordt aan de kant gezet en het programma komt in handen van militairen en al gauw zitten er nog twee kinderen in het programma. Hun aanpak is een stuk agressiever en hoe harder je duwt, hoe harder er natuurlijk terug geduwd kan worden.

Potjandorie, wat een heerlijke serie. Spanning, mysterie, de nodige lading emoties en schitterend tekenwerk en inkleuring. Poeh hee!
Het eerste deel gaf de lezer aardig wat vragen die nu al worden beantwoordt, behalve de vraag wat elven van een paar duizend jaar geleden met het nu te maken hebben.
We moeten nog even wachten op het derde deel, maar het zou mij niet verbazen als Harmony nog eens uitgroeit tot een tv-serie. 

Wout Jut



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers