donderdag 10 maart 2016

Recensie Eerlijke Lui deel vier - Vrije Vlucht



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789031434053.jpgEerlijke lui deel vier - Vrije vlucht
Gibrat (scenario), Durieux (tekeningen)
Waardering: ****
Uitgeverij Dupuis
64 pagina’s (softcover)
€ 16,95
ISBN: 9789031434053

Eerlijke lui vertelt het zware leven van Philippe Manche, woonachtig in een lief en klein dorpje te midden van de wijngaarden rond Bordeaux. Waar leven is, komt ook de dood langs en het gehele dorp komt bijeen voor de begrafenis van Vader Ducousso. De man was niet bepaald populair, althans volgens Philippe, maar als voormalig garagehouder kende hij elke inwoner van het dorp. Iedereen is uitgenodigd na de dienst koffie en vooral wijn te drinken in de boekhandel van Philippe. Bij een inwoner loopt de gemoederen aardig op en als dank om de man te kalmeren krijgt Philippe een vuist tegen zijn grote neus.
Philippe en Ducousso besluiten hierna naar Parijs te gaan met de trein waar ze hebben afgesproken met Bernard Balitch, een reclame-man. Ideeën wisselen en al gauw worden er plannen gemaakt voor een reis.  

Ik heb de eerste delen niet gelezen en na het lezen van dit vierde en tevens laatste deel vind ik het jammer dat ik de voorgaande delen heb gemist. Het is een heerlijk geschreven album met prachtig tekenwerk. Ach, het leven van een recensent is toch zwaar. Ik heb zo’n zwaar leven. Zo ontzettend zwaar. Moeilijk, moeilijk, moeilijk (schitterend nummer van Brigitte Kaandorp).

Wout Jut

 http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen-2016/Eerlijke-Lui-4-PL.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers