vrijdag 11 maart 2016

Recensie Kid Lucky 3 - Hotemetotem



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9782884713771.jpgKid Lucky 3 - Hotemetotem
Achde (scenario en tekeningen) naar Morris
Waardering: ****
Uitgeverij Lucky Comics
48 pagina’s (softcover)
€ 6,95
ISBN: 9782884713771

Ook onze grote striphelden zijn ooit jong geweest waarin ze liever kattenkwaad uithaalden met hun vriendjes. Noodzakelijke zaken zoals boeven vangen behoorden tot het rijk van dromen, wensen en het lijstje “dat komt later als ik groot ben”.
Begin 2012 (of eind 2011) kregen fans van Lucky Luke het eerste deel in handen en de kennismaking met de kleine Lucky viel allerminst tegen. Scenarist Hervé Darmenton neemt zijn tijd voor het maken aan zijn albums en dit je duidelijk terug in de kwaliteit. De tekenstijl is precies zoals die van geestelijk vader Morris en de humor is top.
Met veel plezier heb ik Hotemetotem gelezen en bij ieder kort verhaal krijg je een Wist je dat? Hier krijgt de jonge lezer (of oude lezer en jong van geest) een feitje over wat er daadwerkelijk gebeurde in het vroegere Wilde Westen.
Uiteraard is er gedacht aan de herkenbaarheid van Kid Lucky. Geel hemd, zwart gilet en rood sjaaltje. Uiteraard is zijn trouwe paard Jolly Jumper ook van de partij, maar Kid Lucky heeft nu heel wat meer vriendjes, woonachtig in Nothing Gulch.

Kid Lucky is met zijn katapult sneller dan schaduw en ik heb het sterke vermoeden dat deze serie net zo’n ijzersterke serie wordt als zijn volwassen versie.

Wout Jut
 http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen-2016/Kid-Lucky-3-PL.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers