vrijdag 4 maart 2016

Recensie Gold of the Dead



Gold of the DeadGold of the Dead
Silvio Panucci & Fred Weytens (scenario), Yan Le Pon (tekeningen), Marie Avril & Yan Le Pon.
Waardering: ****
Uitgeverij Gorilla Avonturenstrips
64 pagina’s (hardcover)
€ 14,95
ISBN: 9789462801714

Gold of the Dead doet al snel denken aan Indiana Jones, al zijn de avonturiers wat minder heldhaftig en doden zonder aarzelen een archeoloog (met India Jones aan het stuur was het hun nooit gelukt). Ze stelen zijn archeologische vondsten en vertrekken per schip naar Europa. Ze zijn binnen en zien een schatrijk leven voor zich. Helaas voor hun rust er een vloek op de Maya-schat en al gauw veranderd het schip in een drijvende hel.

De twee scenaristen volgen de klassieke regels van het horrorgenre zoals we kennen uit de vorige eeuw. Mooie, gillende vrouwen wiens kleren niet lang aan hun lichaam blijft hangen, stoere mannen wiens hoog gehalte aan testosteron hen meer kwaad doet dan goed en… uiteraard de bloeddorstige zombies die  een spoor van bloed en lichaamsdelen achterlaten. Eén voor één worden de passagiers van kant gemaakt met maar één overlevende. Gold of the Dead is een vermakelijke horrorstrip, al is het wel jammer dat er gebruik wordt gemaakt van alle standaard ingrediënten waardoor het verhaal zeer voorspelbaar wordt. Nergens wordt je verrast. Maar ik zei al, de strip is vermakelijk en de tekenaar en inkleurster hebben goed werk afgeleverd. Achterin wordt de lezer getrakteerd op voorbereidende schetsen, storyboards en een heus nepkrantenartikel over de mysterieuze verdwijning van het schip. Ook een leuke toevoeging is de bouwtekening voorin het album. Wederom een mooi verzorgd album van Strip2000.

Wout Jut

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi92Us5wT6p0-xeEmb4_iHsbVCaDO7tVkQLVOIXO0eGXHeE6JNbwx_j5tqPTn9P0ouiaR-EIoO8ndwNkkBpb0F7WebPlrDUNtQ6SS-J9hhnQLUqIxOh1UW9IXIAVDte9c4jcxdKxryafIHZ/s1600/Gold-of-the-dead-Pl08.jpg




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers