zondag 20 juni 2010

Recensie Dodenwake


Dodenwake
Martine Muller (scenario), Jérôme Lereculey (tekenaar) & Lorenzo Pieri (kleur)
Uitgeverij Silvester
48 pagina’s (hardcover)
Prijs: €16,95
Waardering: *****
Dodenwake is verstript naar het werk van de Russische schrijver Nicolaj Gogol en eerder is Taras Bulba naar strip bewerkt door Igor Kordey en Jean David Morvan.
Filosofie-student Thomas studeert in Kiev waar hij een opdracht krijgt van zijn rector. Een rijke man verzoekt Thomas hem een dienst te doen. Samen met de Kozakken, een groepje welbespraakte mannen, gaat Thomas naar de woonplaats van de rijke man.
Zijn overleden dochter, wiens lichaam is behekst, ligt opgebaard in een kerk. Wanneer Thomas een bezoek brengt aan haar lichaam ontdekt hij waarom hij is gekozen voor het gebed. Hij heeft haar eerder ontmoet en die ontmoeting was schrikwekkend genoeg.
Met alleen zijn geloof als wapen moet Thomas ervoor zorgen dat de dochter haar ziel niet verliest aan het kwaad. Drie zware nachten breken voor Thomas aan waarin de heks Thomas probeert te verleiden… en te verslinden.
Dit album is een juweel. Prachtig getekend met een beklemmend goed verhaal en vanaf het begin sleept Dodenwake je mee in de bevroren wereld van Rusland. Het is bijna jammer dat Dodenwake slechts uit één deel bestaat. Een aanrader. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers