donderdag 3 juni 2010

Recensie Vreemde Liefde 2

Vreemde liefde 2

Jérôme (tekeningen) & Anne Claire Jouyray (kleur), Stéphane Presle (scenario)

Uitgeverij L

70 pagina’s (hardcover)

Prijs: €18,95

Waardering: ****

Tho-Radia is een idool dankzij haar prachtige stem, maar ze leeft als een gevangene in een hotel, omringd door de paparazzi en de veiligheidsdienst. De president van de Confederatie is verzot op haar en weet haar op gewiekste wijze uit het hotel te krijgen. Ondertussen laat professor Oligozol aan de ernstig verminkte professor Barzavotzig haar nieuwste uitvinding zien.

Twee politieagenten van Monopozië, Klauz en Grüzz, zijn op zoek naar de professor en stuiten op een zeer gevaarlijke uitvinding van Barzavotzig. De man is te pas en te onpas gebruikt door de overheid en na zijn mislukte zelfmoord zeer gevaarlijk. De twee agenten overleven ternauwernood een atoomexplosie, waarna ze geconfronteerd worden met een afschuwelijke waarheid.

Het land Monopozië heeft veel weg van het oude Rusland wat in oorlog is met de Confederatie (onze Amerika). De oorlog wordt uitgevochten in loopgraven en zelfs de uniformen lijken afkomstig uit begin 20e eeuw Frankrijk.

Met het eerste deel werd Vreemde Liefde aangekondigd als een tweeluik, maar de auteurs hebben onlangs besloten verder te gaan met deze titel. Zeker niet erg, want dit album smaakt absoluut naar meer. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers