zaterdag 19 juni 2010

Recensie Conan 4 - De God in de Schaal

Conan 4 – De god in de schaal

Kurt Busiek (scenario), Cary Nord, Thomas Yeates (tekenaars) & Dave Stewart (kleur)

Uitgeverij Dark Dragon Books

64 pagina’s (hardcover)

Prijs: €17,95

Waardering: ****

Wat meteen opvalt, een extra reden om dit album aan te schaffen, is de prachtige cover, getekend door Romano Molenaar en Jorg de Vos. Conan 4 is het eerste deel van een trilogie en de twee Storm-auteurs zullen zorg dragen voor alle drie de covers. Uitgever Amin Gemei heeft hiermee een prachtige zet gedaan. Niet alleen geeft hij een strip uit met veel gewonnen prijzen, Conan is nu ook verbonden met twee Nederlandse zeer getalenteerde tekenaars. Het was een aanbod die ze niet konden afslaan, aldus Jorg.

De God in de schaal begint met de introductie van Janissa, een roodharige vrouw die de gelijke is van Conan. Conan heeft het kille Noorden achter zich gelaten. In Nemedia krijgt een magistraat en twee dronken dieven te maken met de barbaarse ruwheid van de Cimmeriër. Dit trekt de aandacht van Aztrias Petanius. Conan wordt veel geld geboden om een schat te stelen uit een tempel, maar beland op een plaats delict. De eigenaar van de tempel is vermoord en Conan is de hoofdverdachte. Kan de Inquisiteur de onschuld van Conan bewijzen?

Een absolute aanwinst voor een hardcover zijn de extra’s. Het album is aangevuld met schetsen en verschillende stadia van het schilderwerk voor de nieuwe cover. De eerste druk van het album bevat bovendien een exclusieve litho van Romano Molenaar. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers