zondag 6 juni 2010

Recensie Flo 4 - De dagelijkse druk

Flo 4 – De dagelijkse druk

Floor de Goede (tekeningen & tekst)

Uitgeverij Catallus

128 pagina’s (softcover)

Prijs: €9,95

Waardering: ***

De eerste helft van Flo, de dagelijks druk was eerlijk gezegd niet zo boeiend. Een glimlach kwam niet tevoorschijn. De tweede helft daarentegen was grappig en soms zelfs hilarisch. Het klinkt bijna als voetbal.

Humor is zeer persoonlijk. Er zullen mensen, vooral de fans, schaterlachen om de capriolen van Flo en zijn vriend Bas. In dit vierde deel van de autobiografische strip maakt de jonge stripmaker nogal wat mee. De zoon van satan moet hij bestrijden, de eerste rimpel verschijnt en tot overmaat van ramp vraagt Bas of Flo zin heeft in een dagje uit in de sauna. Ach, een rijles wordt dan een fluitje van een cent.

Het leven van Floor de Goede kan al meer dan drie jaar iedere dag worden gevolgd op www.doyouknowflo.nl. Prijzen zoals De Zilveren Griffel en de VPRO Debuutprijs staan op zijn naam en Flo is verschenen onder andere in Algemeen Dagblad, Het Parool, Myx, Filmvally, NRC Next en nog meer. Zelfs op internet is Flo te vinden zoals Claudia D’r Op, Cutie Magazine, Strips.blogo.nl. Niet slecht voor iemand die al vanaf tweejarige leeftijd er driftig op los tekent en dan vooral zichzelf. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers