vrijdag 11 december 2015

recensie Alleen 9 - Voor het Middernachtkind



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789031433858.jpgAlleen 9 - Voor het Middernachtkind
Fabien Vehlmann (tekst), Bruno Gazzotti (tekeningen)
Waardering: *****
Uitgeverij Dupuis
48 pagina’s (softcover)
€ 7,50
ISBN: 9789031433858

Tot mijn spijt moet ik eerlijk bekennen dat ik niet alle delen gelezen heb. Deze jeugdserie gaat al een tijdje mee en het eerste deel wat ik in handen kreeg was deel 5 (zie recensie), de afsluiting van de eerste cyclus en maakte diepe indruk. Tot mijn vreugde werd het eerste deel recentelijk opnieuw uitgebracht in een kennismakingsbundel genaamd De Durvers (zie recensie). Eindelijk las ik het begin.
Alleen is een uitmuntende en spannende thrillerserie voor niet "alleen" de jonge lezer. Het verhaal zit complex in elkaar met een flink aantal hoofdpersonages die allemaal een goede ontwikkeling krijgen.
Dodji, Leila, Yvan en Terry mochten eindelijk de stad verlaten na hun beproevingen in de arena van Neo-salem die ze goed hebben doorstaan. Het weer is hun echter minder gunstig gezind. De sneeuw is meters diep en door de hevige sneeuwval zien ze nagenoeg niets. Maar verderop vinden ze een berghut en de hut blijkt echt een uitkomst. Ze vinden sneeuwkettingen en zelfs een sneeuwscooter. Het is alsof hun wensen daadwerkelijk uitkomen.
Leila en Dodji krijgen een hoogoplopende ruzie want ze is het zat om hem nog meer blindelings te volgen. Dodji deelt zijn plannen niet met de anderen. Wat hij wel meedeelt is dat hij bang is dat hij het Middernachtkind is, de uitverkorene van het Kwaad.
Dodji vertrekt en algauw wordt hem de weg gewezen door een spin. Beseffend dat het een val kan zijn gaat hij gewapend, slechts met een stok, naar binnen.
Ondertussen zijn er andere ontwikkelingen in het kasteel van Saul. Hij wilt dat Camille keizerin wordt van zijn rijk. Hij heeft plannen maar heeft hiervoor haar hulp nodig.

Striplezers die graag een bezoekje brengen in de stripwinkel raad ik deze serie aan. Ga niet af op de tekenstijl van Gazzotti (een schitterende tekenstijl overigens, maar deze eenvoudige stijl wordt vooral toegepast op humoristische strips zoals De Kleine Robbe en soortgelijke strips). De cover zegt al veel over de inhoud van het verhaal. Alleen is allesbehalve grappig en hierin hebben de kinderen te maken met een levensgevaarlijke wereld waar niets is wat het lijkt. Machtspelletjes, geweld en moord zijn reële zaken waarmee de hoofdpersonages te maken krijgen.  
Nu de tweede cyclus is afgerond, wordt het hoog tijd dat Dupuis in het nieuwe jaar de twee cyclussen gaat uitbrengen als twee integralen. Uiteraard met alle covers en achtergrondinformatie. Het is maar een hint, maar Alleen is een superieure thrillerserie wat "alleen" maar het beste verdient.

Wout Jut




Alleen 9 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers