vrijdag 11 december 2015

recensie Golias 4 - Met de dood in het hart



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789055819072.jpgGolias 4 - Met de dood in het hart
Serge Le Tendre (scenario), Jérôme Lereculey (tekeningen)
Waardering: *****
Uitgeverij Le Lombard
48 pagina’s (softcover)
€ 7,50
ISBN: 9789055819072

Lezers van stripblad Eppo hebben reeds kennis kunnen maken met de voorpublicaties van de serie Golias. Deze onstuimige jongeman is de koningszoon van het eiland Ankinoë. In het eerste deel zagen we dat de koning laaghartig werd vermoord door Polynos, de broer van de koning. Na diverse avonturen waarin Golias de hulp kreeg van Godin Artemis en werd tegengewerkt door Hekate, de godin der doden, keert Golias en zijn vrienden terug op het eiland.
Samen met zijn beste vriend Konios, prinses Aerena en magiër Sarhan worden er plannen gemaakt, al is Golias niet gediend van de adviezen van zijn vrienden. Golias wilt actie!
Wanneer Golias de mooie Versalis redt uit de handen van moordlustige centauren, worden er nieuwe plannen gemaakt. Wat ze echter niet beseffen is dat hun ontmoeting met de centauren verregaande gevolgen heeft. Bovendien lopen onderweg de emoties hoog op waarin kleine meningsverschillen gauw dreigen te escaleren tot felle ruzies.

Scenarist Serge Le Tendre verraste mij behoorlijk met dit laatste deel. De situatie is alles behalve koek en ei tussen de hoofdpersonages, de afloop zag ik niet aankomen. Zelfs niet mijlenver. De opbouw naar de afsluiting van deze eerste cyclus (ik hoop serieus dat er een tweede cyclus in de planning ligt) is meesterlijk gedaan. Wanneer je terugleest zie je hoe slim de twee godinnen de stervelingen beïnvloeden en/of manipuleren.
Het realistisch tekenwerk van Lereculey is geweldig  en creëert landschappen en karakter om van te smullen. Ik mis alleen 1 ding, puur vanuit realistisch oogpunt. Waar zijn de geslachtsdelen van de Centauren? Ze zijn uit op sex (dat is hun "ding") en willen zich vermaken met Versalis. Ik had tenminste met bungelende penissen verwacht. 

Wout Jut
 http://www.canalbd.net/img/couvpage/31/9782803635313_pg.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers