donderdag 23 juli 2015

Recensie De Reis van de Vaders 1 - Jonas

De Reis van de Vaders 1 - Jonas
David Ratte (scenario & tekeningen), Sylvia Sabater (inkleuring)
Waardering:  *****
Uitgeverij Gorilla
48 pagina’s (hardcover)
€ 14,95

De Reis van de Vaders speelt zich af tijdens het leven van Jezus in het tijdperk waarin hij de apostelen om zich heen verzamelt, maar het leven over Jezus kennen we ondertussen wel. David Ratte heeft gelukkig een zeer logische gedachtesprong gemaakt, want ook de apostelen zijn iemands kinderen. De apostelen Petrus en Andreas hebben namelijk een vader genaamd Jonas, wie samen met twee andere papa's behoorlijk ontevreden is met de zaak dat die vreemde snuiter er zomaar vandoor gaat met zijn zoons. Hij besluit het hierbij niet te laten en volgt Jezus, vastbesloten zijn zonen bij hun oren te pakken en terug te brengen naar huis. Want kom niet aan mijn kinderen!!!!
De reis is echter lang en iedere keer zijn ze net te laat. Ze merken dat Jezus nogal wat invloed heeft op mensen, maar de gevolgen hiervan zijn niet altijd prettig. Ja, hij verricht wonderen, maar sommige mensen worden vermoord om hun nieuw geloof. Drie ongelovige vaders creëren ongemerkt hun eigen zoektocht, waarin ze langzaam ontdekken dat de wereld aan het veranderen is.

Eigenlijk zijn vijf sterren is nog te weinig. Wanneer ik een album lees die weinig origineel is, dan bestaat algauw de kans dat de hoeveelheid sterren lager uitvallen. Haalt de scenarist het in diens hoofd om gebruik te maken van een plot die al honderdmaal gebruikt zijn, dan kelderen de sterren tot een dieptepunt. Alleen het tekenwerk kan er dan voor zorgen dat er minstens één ster overblijft. David Ratte hoeft zich geen zorgen te maken, want hij komt met een enorm originele invalshoek, met een gegeven wat al zo oud is als de mensheid zelf. Bovendien, zijn schitterend getekend en humoristisch verhaal pakt je bij je keel en verwarmt het hart.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers