donderdag 23 juli 2015

Recensie Duizend en meer Nachten 1 - Jaisalmer

http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789055818938.jpgDuizend en meer Nachten 1 - Jaisalmer
Stephen Desberg (scenario), Henri Reculé (tekeningen)
Waardering: ****
Uitgeverij Le Lombard
56 pag. (softcover)
€ 7,50

Bijna iedereen is opgegroeid met sprookjesverhalen en heeft wel eens gehoord over Aladdin, Sheherazade, Ali Baba en Sinbad.  In Duizend en meer nachten worden deze mensen samengebracht door een rijke handelaar uit Bagdad. Hun missie is de drie juwelen van de absolute schoonheid zoeken. Hun beloning is een nacht met de mooiste vrouw ter wereld. Een onwaarschijnlijk groep tegengestelde en uitgesproken karakters moeten een team vormen, maar ze zijn van elkaar afhankelijk want ze staan tegenover een zee dodelijk tegenstander, ook op zoek naar de juwelen.

De belofte van seks met de mooiste vrouw op Aarde weet een onwaarschijnlijke groep samen te brengen. Het is alsof mannen daadwerkelijk in niets anders geïnteresseerd is! Maar inderdaad, er is niets mooiers dan de sensuele strelingen van een vrouw. De hoofdrol wordt vooral gespeeld door de tovenaar Jaisalmer, wiens krachten blijkbaar afhankelijk zijn van de nukken van zijn bloedmooie Djinn. Ze eist zowat zijn liefde en duld geen tegenstander. Aangezien de titel zijn naam draagt, maakt het mij benieuwd naar de volgende twee delen.

Desberg heeft al talloze albums op zijn naam staan in verschillende genres en ook in de Oosterse sprookjeswereld weet hij ons mee te nemen in een intrigerende wereld. Aangezien enige voorkennis wel handig is worden de karakters netjes voorgesteld.  Het tekenwerk is wat vlak, maar dit kan de pret niet drukken.

Wout Jut
Duizend en Meer Nachten 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers