vrijdag 24 juli 2015

Recensie Rani 5 - Wilde

Rani 5 - Wilde
Jean van Hamme & Alcante (scenario) Francis Valles (tekeningen), Christian Favrelle (inkleuring)
Waardering: ***
Uitgeverij Le Lombard
48 pag. (softcover)
€ 7,50
ISBN: 9789055818617

Voor even lijkt het leven geen zorgen meer te hebben. Al is Jolanne haar geheugen kwijt, ze geniet van de vriendschap van de jonge visser Chandi, die stapelverliefd is geworden op zijn mysterieuze en bloedmooie metgezel. Hij heeft haar zelfs een troetelnaam gegeven. Oema, wat mooie bloem betekent. Van hem leert ze al snel de plaatselijke taal, maar wanneer de Maharadja van Chandrapur het plaatselijk dorpje bezoekt, brengt Jolanne's vurige karakter haar al snel in de problemen. Ze vlucht en de voorzienigheid zorgt ervoor dat ze onder de zorg komt van Jeanne Dupleix, de echtgenote van de gouverneur van de vijf Franse handelsposten. Hier ontmoet de Majoor Walker, haar voormalige Engelse geliefde. Zelfs met geheugenverlies weet Johanne's verleden haar hardnekkig in te halen.

Van Hamme is niet de minste en hij weet hoe hij een spannend verhaal moet schrijven, maar het is jammer dat hij gebruik maakt van de veel toegepaste "toevalligheden" in talloze verhalen. Dat is jammer, want dit zorgt voor weinig verrassing waardoor een album algauw vergeten in de boekenkast beland om nooit meer gepakt te worden.
Ook het tekenwerk van Francis Valles springt er niet echt uit. Het is niet slecht, gewoon goed, maar het kan mij weinig bekoren. Zijn tekenstijl is vrij algemeen voor dit soort verhalen en springt er niet uit. De serie Lady S, getekend door Philippe Aymond, of I.R.$. Team door Marc Bourgne… de tekenstijlen zijn zeer vergelijkbaar.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers